Crveni križ Darda

Korištenje i zaštita osobnih podataka

Poštovani korisnici, članovi i volonteri,
ovime Vas želimo upoznali sa zaštitom Vaših osobnih podataka koji su pohranjeni u našem sustavu.
Od 25. svibnja na snagu je stupila Europska uredba o zaštiti podataka (GDPR). Kako pohranjujemo i obrađujemo Vaše osobne podatke, želimo Vam dati sljedeće informacije.
Prilikom prvog ulaska u programe/projekte Crvenog križa unijeli ste neke svoje osobne podatke koji su bili neophodni za izvršenje naših aktivnosti. Navedeni podaci pohranjeni su u našem sustavu i zaštićeni su zaporkom. Neke vaše osobne podatke dijelimo s našim poslovnim suradnicima i partnerima zaduženim za određene dijelove procesa.
Primjerice, podatke o davateljima ponekad dijelimo sa ostalim društvima Crvenog križa ili Transfuzijskom službom u cilju utvrđivanja točnog broja davanja krvi, radi generiranja priznanja i potvrda o oslobođenju od plaćanja participacije.
Podatke o primateljima humanitarne materijalne pomoći ponekad dijelimo sa CZSS, Caritasom i/ili ostalim pružateljima humanitarne pomoći radi izbjegavanja dupliranja donacija. Njima šaljemo samo one vaše osobne podatke koji su nužni za izvršenje obveze prema Vama.
Niti u kojem drugom slučaju Vaši osobni podaci neće biti dostupni trećim osobama. Prijenos osobnih podataka odvija se digitalnim putem koristeći napredne protokole koji štite tajnost i nepovredivost podataka.
U bilo kojem trenutku upitom (osobno ili putem maila odckdarda@gmail.com ) imate uvid u podatke koji su pohranjeni u našem sustavu. Na istom mjestu možete dodati ili ukloniti privolu za korištenje Vaših osobnih podataka, kao i za brisanje istih ukoliko se ne radi o podacima koje smo dužni čuvati u skladu s postojećom zakonodavnom regulativom.

Za ODCK Darda
Ravnatelj
Ivan Hodak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>