Općinsko društvo Crvenog križa Darda

Prva pomoć

Prva pomoć je tradicionalna djelatnost Hrvatskog Crvenog križa.

Cilj ove djelatnosti je kontinuiranom edukacijom osposobiti što veći broj građana za pružanje prve pomoći u svim situacijama ozljeda i naglo nastupajućih bolesti, jer pravodobno i na pravilan način pružena prva pomoć smanjuje trajanje liječenja, spriječava ili ublažava invalidnost, a nerijetko spašava život.
Hrvatski Crveni križ sa svojim tečajevima prve pomoći namijenjenima cjelokupnoj populaciji, ima u Hrvatskoj vodeću ulogu u širenju znanja i popularizaciji prve pomoći.

Tečajevi se razlikuju po broju sati trajanja obuke i odabranim temama, ovisno o tome kojoj su populaciji namijenjeni. To omogućava svim građanima u Hrvatskoj da se u skladu sa svojim interesima i potrebama uključe u jedan od tečajeva.

U provedbi tečajeva prve pomoći na cjelovitom području Hrvatske sudjeluje Hrvatski Crveni križ izravno ili putem društava Crvenog križa.

Kako biste izrazili želju za sudjelovanjem na tečaju prve pomoći možete se predbilježiti na dnu stranice, te ćemo sa dovoljnim brojem polaznika osmisliti program prve pomoći prilagođen vašim interesima. (tečaj će početi čim se prijavi 5 osoba)