Crveni križ Darda

Svečano potpisivanje ugovora za Poziv “Zaželi – program zapošljavanja žena”

U Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava u srijedu, 29. kolovoza 2018. godine, potpisano je i svečano uručeno deset novih ugovora za program zapošljavanja žena „Zaželi“ čija je vrijednost veća od 33,9 milijuna kuna, a među kojima je i naš ugovor za projektni prijedlog “Pomoć u Zajednici.” Ugovore je u ime Ministarstva rada i mirovinskoga sustava uručila državna tajnica Katarina Ivanković Knežević.

Državna tajnica Ivanković Knežević istaknula je da godinu i pol nakon nastanka projekta već četiri tisuća žena radi, a još će se njih 3000 zaposliti. Projekt osigurava vraćanje dostojanstva i osjećaja veće vrijednosti kod osoba koje su dugotrajno bile nezaposlene i koje su mislile da nikada više neće moći naći posao.

Naglasila je i kako je obrazovanje žena koje rade u sklopu projekta jedan od ključnih elemenata za njegovu održivost. Ono što posebno veseli i ohrabruje je to što je projekt prepoznat izvan granica Republike Hrvatske. Pitanje ostanka stanovništva u ruralnim područjima pitanje je s kojim se suočava cijela Europa.

Uz državnu tajnicu Ivanković Knežević ugovore je uručio ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar, a svečanoj dodjeli prisustvovala je i državna tajnica u Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava Majda Burić.

https://www.hrt.hr/enz/dnevnik-3/458984/

29423352877_44631d7e3a_k 44310985262_8a1bc0a268_b

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>