Općinsko društvo Crvenog križa Darda

Volonteri

Općinsko društvo Crvenog križa Darda može se ponositi sa velikim brojem volontera, uglavnom mladih ljudi koji svoje vrijeme koriste da bi drugima u društvu bilo lijepše i sigurnije.

Najbolji opis osjećaja koji pruža volontiranje možete doživjeti iz kratkih pričica koje su pisali sami volonteri.

Tako je Vanja K. napisao sljedeće:

“Bok! Ja sam Vanja i ispričati ću vam nešto o svojim volonterskim danima. Naime, volontirati sam počeo poslije petog razreda osnovne škole i to u ODCK Darda. Tada kao mali naše se volontiranje svodilo na razno razne dječje igrice, bojanje i druženje. Kako smo odrastali stvari su se polako mijenjale, počeli smo se pripremati za natjecanja, pomagati zajednicu dežurstvima na raznim okupljanjima, čistiti naše parkove, ali zabave i druženja nije ponestalo ni tada. Onda dolazimo do ovog trenutka kada kao volonter zajednicu pomažem na jednom višem nivou, izlazak na teren kako bi se starima i nemoćnima počistio snijeg i provjerilo treba li im što u tim teškim danima, pokazivanje prve pomoći kandidatima za vozače, te pripremanje ekipa za natjecanje i ostale zahtjevne i ne tako zahtjevne zadaće. No, bez obzira na težinu zadatka uvijek sastavimo ekipu koja to odradi uz puno dobre zabave, što nam i nije teško, jer smo poput obitelji. Volontiram već pet godina, ali ne smatram da to odrađujem „besplatno“ kako to svi vide, osmijeh tih starih i nemoćnih, prolazak vozača na ispitu prve pomoći, zadovoljni klinci koje naučimo prvu pomoć za natjecnje, to je jako velika plaća koje se nikada, pa ni kada prava plaća počne „sjedati“ neću odreći.”

Ako ste dirnuti ovom porukom i sami dobili želju za volontiranjem Vašu želju nastojat ćemo ispunit, a vi nam pomozite ispunjavanjem obrasca sa dna stranice.

Volontirajte

Ime (obvezno)

Prezime (obvezno)

Email (obvezno)

 Vozačka dozvola

Godište

Vještine

Kako bi željeli pomoći?: